Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ГЕРБ очаква реваншистки служебен кабинет

Снимка: БГНЕС

Има логика да се очаква служебният кабинет да се държи реваншистки заради всичко, което е казвал президентът Румен Радев за управлението на ГЕРБ, заяви пред БНР вицепремиерът на кабинета в оставка Томислав Дончев. Той коментира и дейността на парламентарната комисия за ревизия на управлението през последните 10 г., окачествявайки я като “едновременно следизборна и предизборна драматургия”. Именно в нея бизнесменът Светослав Илчовски разказа, че е трябвало да се отказва от част от печалбата си в полза на управляващите, за да не загуби бизнеса си. Томислав Дончев обаче постави под съмнение думите му. "Това с отчисленията е рециркулация на политическа опорна точка, която е в оборот от няколко години”, каза той.

Що се отнася до въпроса за намаляването на бюджетната субсидия на БНР с близо 1 млн. лв., вицепремиерът каза, че не е наясно със случая и че не е чел официалното искане, изпратено от генералния директор Андон Балтаков, но ще се запознае в понеделник.

Още от категорията

Президентът ще участва в заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Държавният глава Румен Радев ще представлява България на заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе на 24 и 25 юни в Брюксел.  Предвижда се във фокуса на разговорите на държавните и правителствените ръководители да бъдат общите действия на..

публикувано на 24.06.21 в 06:10

София потвърди позицията си за европерспективата на Скопие

България потвърди досегашната си позиция за европейската перспектива на Северна Македония и остава отворена за конструктивен диалог с предстоящото Словенско председателство на Съвета на Европейския съюз за намиране на взаимно приемливи решения...

публикувано на 22.06.21 в 17:31

Вотът − организация, очаквания, цена

Задължителният машинен вот е най-голямата новост на предстоящите предсрочни парламентарни избори в България, на 11 юли . Изключения от това правило са възможни в секции с по-малко от 300 избиратели, при гласуване с подвижна избирателна..

публикувано на 22.06.21 в 16:03