Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Обвинението започна проверка на твърдения, уличаващи властта

Сийка Милева
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата е започнала проверка на твърденията, изнесени от бизнесмените Светослав Илчовски и Иван Ангелов пред парламентарната комисия за ревизия на управлението в последните 10 години. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева, уточнявайки, че действията на държавното обвинение са започнали преди няколко дни.

Пред комисията Светослав Илчовски излезе с твърдения за кюлчета злато, подарявани на премиера Бойко Борисов от бизнесмени, и заяви, че е бил принуждаван да плаща на властта отчисления от своя оборот и да сключва фиктивни сделки в интерес на собственика на фирма "Градус" Иван Ангелов. Самият Иван Ангелов потвърди, че за безпрепятствен износ на своя продукция в чужбина е получавал съдействие от премиера Бойко Борисов за ветеринарна сертификация.

Още от категорията

Българските села се превръщат в демографски пустини

Населението на България в момента е приблизително около шест и половина милиона души. Процесите на обезлюдяване на страната се задълбочават и мрачната прогноза на изследователи сочи, че до 2040 г. населението ни ще се стопи с около ¼. Очаква се..

публикувано на 16.06.21 в 13:11

Информационни дни за социално осигуряване в Кипър

На 22 и 23 юни българите в Кипър могат да се информират за социалното осигуряване. В българското посолство в Никозия на виртуални информационни дни експерти от Националния осигурителен институт и Националната здравно-осигурителна каса ще разясняват..

публикувано на 16.06.21 в 10:37

Лек ръст на новите случаи на Covid-19

161 са новите случаи на коронавирус в страната за изминалото денонощие. Това са 1,22% от направените 13 200 проби, сочи Единният информационен портал. Най-много са новозаразените в София-град- 40. Следват Пловдив с 20 и Стара Загора с 10. В областите..

публикувано на 16.06.21 в 08:49