Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

България е загрижена от конфликта между Израел и Палестина

Реувен Ривлин
Снимка: БГНЕС

Спирането на конфронтацията и предприемането на усилия за укрепване на мира са от ключово значение не само за Израел и Палестина, но и за целия свят. Това е заявил президентът Румен Радев в телефонен разговор с президента на Израел Реувен Ривлин. България е дълбоко загрижена от бързото ескалиране на конфликта и дадените човешки жертви. Високо ценим приятелството си с Държавата Израел, както и с Палестина. В рамките на своите възможности сме готови да подпомогне усилията за деескалация на напрежението, е подчертал Радев.

Разговорът е проведен по инициатива на президента Ривлин, който е акцентирал, че Израел се стреми към деескалация на напрежението, но държи на устойчивост в мирния процес.

Още от категорията

Служебният кабинет отчете първия месец от работата си

Колкото повече работим и се заравяме в проблемите, намираме повече от хаос и липса на правила, констатира служебният премиер Стефан Янев при отчета на правителството за първия месец от работата му. „Реалистичната картина показва нещо,..

публикувано на 15.06.21 в 12:50
Стефан Янев

Кабинетът ще отчете дейността си

Служебното правителство днес ще представи пред журналисти отчет за своята дейност от встъпването си в длъжност преди един месец, съобщиха от правителствената пресслужба.   На брифинга ще участват премиерът Стефан Янев, вицепремиерите по икономическите..

публикувано на 15.06.21 в 05:10

Карантинираните след 5 юли няма да могат да гласуват

Право да гласуват с подвижна избирателна кутия в извънредните парламентарни избори на 11-и юли ще имат хората с трайни увреждания, които не могат да напускат дома си и да упражнят правото си на глас в изборно помещение, както и хората, поставени под..

публикувано на 14.06.21 в 09:42