Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е загрижена от конфликта между Израел и Палестина

Реувен Ривлин
Снимка: БГНЕС

Спирането на конфронтацията и предприемането на усилия за укрепване на мира са от ключово значение не само за Израел и Палестина, но и за целия свят. Това е заявил президентът Румен Радев в телефонен разговор с президента на Израел Реувен Ривлин. България е дълбоко загрижена от бързото ескалиране на конфликта и дадените човешки жертви. Високо ценим приятелството си с Държавата Израел, както и с Палестина. В рамките на своите възможности сме готови да подпомогне усилията за деескалация на напрежението, е подчертал Радев.

Разговорът е проведен по инициатива на президента Ривлин, който е акцентирал, че Израел се стреми към деескалация на напрежението, но държи на устойчивост в мирния процес.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30