Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ВМРО с формула за общо явяване на патриотичните формации на изборите

Красимир Каракачанов
Снимка: БГНЕС

"Не можем да продължаваме да се люшкаме между това, което ни казват Вашингтон и Брюксел или Москва. Българският интерес трябва да бъде водещ", каза за БНР лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той предлага патриотичните формации да се явят заедно на парламентарните избори на 11 юли, но без лидерите си в листите. Каракачанов поясни, че разпадането на патриотичната коалиция преди изборите на 4 април е станало заради проблеми между лидерите на партиите. Затова лидерите трябва да се отдръпнат, за да има за кого да гласуват хората, подкрепящи патриотичните идеи.

На днешното си заседание ВМРО реши партията да настоява за президентска република, засилване на регионалното самоуправление, намаляване на броя на депутатите в парламента, както и за възможност за отзоваване на депутати, ако гражданите са недоволни от тях.

Още от категорията

Служебният кабинет отчете първия месец от работата си

Колкото повече работим и се заравяме в проблемите, намираме повече от хаос и липса на правила, констатира служебният премиер Стефан Янев при отчета на правителството за първия месец от работата му. „Реалистичната картина показва нещо,..

публикувано на 15.06.21 в 12:50
Стефан Янев

Кабинетът ще отчете дейността си

Служебното правителство днес ще представи пред журналисти отчет за своята дейност от встъпването си в длъжност преди един месец, съобщиха от правителствената пресслужба.   На брифинга ще участват премиерът Стефан Янев, вицепремиерите по икономическите..

публикувано на 15.06.21 в 05:10

Карантинираните след 5 юли няма да могат да гласуват

Право да гласуват с подвижна избирателна кутия в извънредните парламентарни избори на 11-и юли ще имат хората с трайни увреждания, които не могат да напускат дома си и да упражнят правото си на глас в изборно помещение, както и хората, поставени под..

публикувано на 14.06.21 в 09:42