Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Поморие се подготвя за гостите през летния туристически сезон

Снимка: Община Поморие

50 ще са командированите полицаи в Поморие това лято. Ще бъде въведено безплатно паркиране за туристите, но при строг контрол.

„Вече се чува руска реч в Поморие. Започнаха да идват руснаци, които имат жилища тук, но ги е нямало през зимата и миналата година. Няколко от големите хотели вече посрещат гости от Румъния. Има и английски туристи“, каза за БНР – Бургас кметът Иван Алексиев. По думите му много българи се възползват от възможността да прескачат до Поморие през уикендите.


Още от категорията

Копие на кафенето от сериала „Приятели“ в Пловдив е хит сред туристите

В Пловдив се намира единственото кафене в Източна Европа, което е перфектното копие на кафенето от култовия сериал „Приятели“. Собственикът на заведението Елин Николов е голям фен на сериала, затова решава да пресъздаде любимото място за срещи на..

публикувано на 19.06.21 в 12:15

5 култови места за Dark Tourism в България

Може ли туризмът да е мрачен, да навява тягостни спомени и емоции? Отговорът ще откриете в огромния интерес към старите, изоставени заводи, административни сгради, болници, църкви, та дори застиналите във времето призрачни села. България е златна мина за..

публикувано на 18.06.21 в 09:35

Миден уикенд на остров Анастасия

Община Бургас организира тематичен летен уикенд на 18, 19 и 20 юни, посветен на черноморската мида. Мидите са съществена част от местната кулинарна традиция, затова въпросния деликатес присъства в менюто на почти всички заведения в града. В рамките..

публикувано на 18.06.21 в 09:10