Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

1/2 от работодателите готови да продължат дистанционната заетост и след пандемията

Снимка: архив

Повече от половината работодатели (55%) са започнали да прилагат дистанционна работа в предприятията си, а 28% са прилагали тази форма на работа и преди пандемията. 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние. Това показва анкета на Българската стопанска камара сред ръководителите на 180 предприятия в цялата страна за влиянието на Covid-19 върху организацията на работата.

За всеки трети работодател (33,3%) трудност се оказват регламентирането на правилата за работа от разстояние и обезпечаването на работните места у дома с необходимата техника. За 28% проблем е отчетността и нарастващият стрес в работата. 17% от ръководителите посочват изостряне на вътрешноекипните конфликти. Въпреки тези проблеми половината работодатели възнамеряват да продължат с дистанционните форми на заетост и след отпадане на противоепидемичните мерки.

Намаляването на режийните разходи (72%) и създаването на гъвкави форми на труд (67%) са най-големите позитиви на дистанционната работа, според участниците в анкетата.

Още от категорията

Египет въвежда изискване за QR код в сертификата за PCR тест

От 18 юни 2021 г. египетските власти ще изискват в представяния от пристигащите сертификат за негативен PCR тест да се съдържа задължително QR код вместо печат от лабораторията, извършила изследването . Без QR код документът няма да се признава за..

публикувано на 17.06.21 в 18:14

Еврокомисар Стела Кириакиду призова българите да се ваксинират

България ще получи от Европейската комисия методология за оценка на броя на хората в страната, които вече са се срещали с вируса. Това обяви министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, на съвместен брифинг с еврокомисаря по въпросите на..

публикувано на 17.06.21 в 16:32

Първи случай в страната на индийския вариант на коронавирус

За първи случай в България на индийския вариант на коронавируса съобщи Националният център по заразни и паразитни болести. Пробата е на пациент от Плевен, млад мъж с право на временно пребиваване в страната. Той не е декларирал пътуване в чужбина,..

публикувано на 17.06.21 в 12:17