Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Външният министър на Северна Македония очаква среща с българския си колега

Буяр Османи
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи е изпратил приветствено писмо до новия първи дипломат на България Светлан Стоев и очаква среща с него, на която да се обсъди отварянето на пътя за преговори за еврочленство. 

Османи е заявил, че свикването на Междуправителствена конференция и приемане на план за действие за решаване на спора със София са важни стъпки за прилагането на Договора за добросъседство. Той подчертава, че Скопие трябва да мобилизира целия си капацитет, за да се отвори пътя към преговорите през юни и смята, че служебното правителство на България може да вземе подобно решение, предаде БГНЕС.

Още от категорията

Президентът ще участва в заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Държавният глава Румен Радев ще представлява България на заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе на 24 и 25 юни в Брюксел.  Предвижда се във фокуса на разговорите на държавните и правителствените ръководители да бъдат общите действия на..

публикувано на 24.06.21 в 06:10

София потвърди позицията си за европерспективата на Скопие

България потвърди досегашната си позиция за европейската перспектива на Северна Македония и остава отворена за конструктивен диалог с предстоящото Словенско председателство на Съвета на Европейския съюз за намиране на взаимно приемливи решения...

публикувано на 22.06.21 в 17:31

Вотът − организация, очаквания, цена

Задължителният машинен вот е най-голямата новост на предстоящите предсрочни парламентарни избори в България, на 11 юли . Изключения от това правило са възможни в секции с по-малко от 300 избиратели, при гласуване с подвижна избирателна..

публикувано на 22.06.21 в 16:03