Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Българите зад граница подават заявления за гласуване до 15 юни

Снимка: БГНЕС

Избирателните секции извън страната за предстоящите извънредни парламентарни избори ще се образуват със заповеди на ръководителите на дипломатическите и консулските представителства на страната ни не по късно от 22 юни. Те ще определят местоположението им въз основа на териториалното разпределение на българската общност в съответното населено място. 

До края на тази седмица трябва да се поиска съгласие от приемащата страна за гласуване и разкриване на секции в дипломатическите ни сгради и извън тях, предаде репортерката Цветелина Стоянова. 

Организациите на българите зад граница ще могат да правят предложения за местоположението на секциите до посланиците ни до 15 юни. До тази дата те ще могат и да подават заявления за гласуване.


Още от категорията

Зденка Тодорова

Политиците ни са длъжници на хората от Западните покрайнини

„30 години нямаме последователна политика за Западните покрайнини в съседна Сърбия, всичко е ритуално“ - коментира в интервю пред БНР Зденка Тодорова, журналист, правозащитник и писател, виден общественик от българското малцинство в Сърбия. Днес (23..

публикувано на 23.06.21 в 11:08

Проблем при електронния изпит по български език в Украйна и Молдова

987 кандидати от българската диаспора в чужбина са издържали теста по български език проведен на 19 и 20 юни. Изпитът е бил положен от 1050 дванадесетокласници желаещи да учат висше образование в България. За първа година тестът е проведен..

публикувано на 23.06.21 в 09:06

Ученици от българско училище в Словакия са в Бургас

Бургас посрещна ученици от българското училище „Христо Ботев“ в Братислава, Словакия. Те са на посещение в черноморския ни град до 26 юни, информираха от общината.  Децата от 5 и 6 клас, придружени от директора на учебното заведение Павлина Ценова..

публикувано на 22.06.21 в 08:46