Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„В шепот си губя ума…“

Повече от 40 български артисти и музиканти се включват в последния клип на P.I.F.

Снимка: БГНЕС

Димо Стоянов от група P.I.F. е човек, който просто не може да бъде забравен. Независимо, че живя и твори някак скромно, без да се самоизтъква и винаги заедно със своите колеги, той остави толкова много след себе си – хора, които го обичат, песни, които са докоснали няколко поколения, глас разпознаваем и внушаващ дори от записаното приживе. Преди месеци Димо си отиде едва на 45-годишна възраст, загубвайки битката с Covid -19.

А през последните дни до почитателите на групата и на Димо достигна видеото към първия сингъл от новия албум на P.I.F. и последното с негово участие.

Песента се нарича OPUS 4, гласът е на Димо, а в клипа ще видим десетки известни български музиканти и актьори… Финалният кадър е с Димо, заснет в църквата на язовир Жребчево. Текстът е посветен на вярата в Бог и изразява много лични неща.

„Аз името ти все ще крещя и в шепот си губя ума…“ – пее Димо в типичния за него откровен, но и изпълнен със символи текст. Лично е и отношението на всеки един от участниците, които ще видите във видеото към песента, което „покрива“ гласа на незабравимия музикант. В очите и в поведението им се чете благодарност и почит към този творец, с когото животът ги е срещнал.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Остани"

В началото на летния сезон Atazar, Kris V и певицата Александра Иванова представиха съвместната си песен "Остани" с ефектно видео, което ни пренася на морския бряг. Александра се присъединява за пръв път към екипа на Атанас Зайков - Atazar и..

публикувано на 22.07.24 в 10:15

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25