Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„В шепот си губя ума…“

Повече от 40 български артисти и музиканти се включват в последния клип на P.I.F.

Снимка: БГНЕС

Димо Стоянов от група P.I.F. е човек, който просто не може да бъде забравен. Независимо, че живя и твори някак скромно, без да се самоизтъква и винаги заедно със своите колеги, той остави толкова много след себе си – хора, които го обичат, песни, които са докоснали няколко поколения, глас разпознаваем и внушаващ дори от записаното приживе. Преди месеци Димо си отиде едва на 45-годишна възраст, загубвайки битката с Covid -19.

А през последните дни до почитателите на групата и на Димо достигна видеото към първия сингъл от новия албум на P.I.F. и последното с негово участие.

Песента се нарича OPUS 4, гласът е на Димо, а в клипа ще видим десетки известни български музиканти и актьори… Финалният кадър е с Димо, заснет в църквата на язовир Жребчево. Текстът е посветен на вярата в Бог и изразява много лични неща.

„Аз името ти все ще крещя и в шепот си губя ума…“ – пее Димо в типичния за него откровен, но и изпълнен със символи текст. Лично е и отношението на всеки един от участниците, които ще видите във видеото към песента, което „покрива“ гласа на незабравимия музикант. В очите и в поведението им се чете благодарност и почит към този творец, с когото животът ги е срещнал.


Още от категорията

Снимка: Facebook / Jazz под звездите на Деветашкото плато

Деветашкото плато се превръща в средище на джаза

От 2015 година насам, поляната между ловешките села Горско Сливово и Кърпачево приютява любителите на джаза. Фестивалът „ Jazz под звездите на Деветашкото плато” тази година започва на 19 юни в пещерата „Гарваница“ край Горско Сливово и ще..

публикувано на 18.06.21 в 11:15

No more - новият хит на Поли Генова

Поли Генова, една от най-успешните български поп певици, днес представя за пръв път своето ново парче No more. Изпълнителката на хитовете „На инат“, „Солени дни“, If Love Was a Crime и редица други, свързваме с престижното четвърто място, което спечели..

публикувано на 17.06.21 в 15:53

Емил Караманов – спомен за един обаятелен диригент

„Емил Караманов е диригент, съчетаващ страстния темперамент с искрената задушевна лирика и с тънко чувство за художествена мярка … Под неговата палка музиката се лее плавно и слушателят непринудено и леко възприема развитието на чувствата и..

публикувано на 14.06.21 в 11:43