Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Западните Балкани във фокуса на разговор на Румен Радев и Еди Рама

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев е провел телефонен разговор с премиера на Албания Еди Рама. Във фокуса му са били европейската интеграция на страните от Западните Балкани и укрепването на стабилността в нашия регион, съобщи пресцентърът на президентството. 

Радев е изразил високата оценка на страната ни за европейския подход на Албания за зачитане и утвърждаване на правата на българското малцинство в страната. Той е приветствал постигнатите от Албания успехи в процеса на европейска интеграция.

Двамата са се обединили около позицията, че затвърждаването на европейската перспектива за държавите от Западните Балкани е в интерес не само на региона, но и на ЕС и изисква политическа воля за осъществяване на необходимите реформи.

Още от категорията

Президентите Румен Радев и Джо Байдън не са обсъждали Северна Македония

„Въпросът за европейската интеграция на Република Северна Македония не е бил обсъждан по време на краткия разговор на президента Румен Радев с президента на САЩ Джо Байдън“. Това съобщи БГНЕС като се позова на специално запитване и отговор от..

публикувано на 16.06.21 в 13:56

Приключи подаването на заявления за гласуване в чужбина

71 170 заявления за гласуване в чужбина са подадени и потвърдени до изтичането на крайния срок – 15 юни, обобщава публикуваната информация в сайта на Централната избирателна комисия. Срокът за подаване на заявления изтече в полунощ. Подадените..

публикувано на 16.06.21 в 13:01

Служебният кабинет отчете първия месец от работата си

Колкото повече работим и се заравяме в проблемите, намираме повече от хаос и липса на правила, констатира служебният премиер Стефан Янев при отчета на правителството за първия месец от работата му. „Реалистичната картина показва нещо,..

публикувано на 15.06.21 в 12:50