Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Eврокомисарят по разширяването Оливер Вархей идва в България

Оливер Вархей
Снимка: БГНЕС

Eврокомисарят по разширяването Оливер Вархей и португалският министър на външните работи Аугущу Сантуш Силва, чиято страна председателства ЕС, се очакват днес в България и Северна Македония. Те ще обсъдят въпроси, свързани с разширяването на ЕС, с властите на двете страни, съобщават от Комисията. В София те ще се срещнат с президента Румен Радев, премиера Стефан Янев и министъра на външните работи Светлан Стоев.

Следобед двамата ще посетят Скопие, където ще разговарят с президента Стево Пендаровски, премиера Зоран Заев и други официални лица.

"Официалното начало на преговори с Албания и Северна Македония е ключов приоритет за ЕС", подчертават от Комисията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Васил Терзиев

София ще има десет нови метростанции през 2027 г.

Новите десет станции на столичното метро ще бъдат завършени през 2027 г., съобщи кметът на София Васил Терзиев, който инспектира участъка от разширението на третия лъч. По думите му, 46% от пътуващите всеки ден хора ще се възползват от подземния..

публикувано на 10.08.24 в 09:02

Слънчев край на седмицата, в събота на североизток ще превали

В събота , 10 август, ще е слънчево. Над Централна и Източна България ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 15°. Максималните ще са от 30 до 36°, в..

публикувано на 09.08.24 в 19:45

Прочутото Панагюрско съкровище се завърна в музея на Панагюрище

От 9 август до 10 септември всички жители и гости на Панагюрище отново ще могат да видят оригинала на Панагюрското златно съкровище, съобщиха от Историческия музей в града. Последното му завръщане беше през ноември миналата година...

публикувано на 09.08.24 в 08:10