Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ЦИК иска помощ от правителството за машинния вот

Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия поиска помощ от правителството и експерти за организирането на машинния вот. Вероятно още над 1000 машини за гласуване ще са необходими за предстоящите парламентарни избори на 11 юли, заявиха от  Централната избирателна комисия. ЦИК предприема и действия за придобиване на собствеността на 9 хиляди и 600 машини от предходната поръчка. На тези избори за първи път във всички изборни секции в България и в чужбина ще се гласува машинно, с изключение на тези с под 300 избиратели.

От днес до 26 май ЦИК приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в парламентарните избори на 11 юли.

Още от категорията

Очертава ли се стабилно мнозинство за правителство?

Допирни точки по някои основни политически въпроси и посоки за действие – така най-лаконично може да се опишат протеклите през почивните дни консултации на Има такъв народ с парламентарно представените партии, с изключение на ГЕРБ. Конкретни..

публикувано на 27.07.21 в 11:04
Румен Радев

Румен Радев и Александър ван дер Белен ще обсъдят пандемията и Западните Балкани

На 26 юли българският президент Румен Радев ще направи работно посещение в Залцбург по покана на президента на Австрия Александер ван дер Белен, съобщи президентската пресслужба. На фокус в разговорите между Румен Радев и Александър ван дер Белен ще..

публикувано на 26.07.21 в 06:10

БСП продължава преговорите с ИТН за кабинет

Ескпертна група на БСП продължава преговорите с „Има такъв народ“, „Изправи се! Ние идваме“ и „Демократична България“ за съставяне на кабинет. Това реши Националният съвет на партията със 120 гласа „за“ и един „против“ . Преговарящите от името на..

публикувано на 25.07.21 в 16:47