Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Великобритания ще задълбочават двустранните отношения

Снимка: gov.bg

Служебният премиер Стефан Янев се срещна с посланика на Великобритания Роб Диксън. Двамата са акцентирали върху нуждата от задълбочаване на двустранните отношения по нов начин след излизането на Обединеното кралство от ЕС, включително относно външната политика, отбраната, сигурността и икономиката. Специално внимание е обърнато на възможностите за по-тясно сътрудничество по Инициативата „Три морета“.

В хода на разговора е обсъдена и темата за европейската перспектива на Северна Македония. Янев е използвал възможността да изложи категорично и подробно българската позиция по въпроса, защитаваща пред партньорите българския национален интерес.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Зообиблиотека събира в София читатели - любители на животните

Първата зообиблиотека в България се организира днес, 24 август, от 10:00 ч. от Столичната библиотека в партньорство със Зоологическа градина – София. До езерото в столичния зоопарк любителите на животните и книгите ще могат да разгледат изложбата..

публикувано на 24.08.24 в 06:30

Горещините продължават и в събота

В събота ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но няма да вали. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за..

публикувано на 23.08.24 в 19:05

57% от водата за водоснабдяване в България са загуби

През 2022 г. 2.78% от населението в България е било на режим на водоснабдяване поради недостиг на вода (засушаване), предимно сезонен. Най-засегнати са областите Ловеч (24.9%), Търговище (19.0%), Благоевград (14.8%) и Перник (12.9%), показват данните на..

публикувано на 23.08.24 в 18:03