Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Виктория се класира на 11-о място на “Евровизия”

Виктория Георгиева
Снимка: eurovision

 Българката Виктория завърши единайсета на големия финал на “Евровизия”. Талантливата изпълнителка получи общо 170 точки от зрителите и журито за песента си Growing Up is Getting Old – наравно с класиралата се на десето място представителка на Гърция. 

Много се радвам за Италия, надявам се, че всички българи са горди с моето представяне в Ротердам”, каза развълнуваната Виктория след финала. 

Явяването й на конкурса обедини много български популярни личности, които й пожелаха успех. България участва за 13-и път на "Евровизия", а най-доброто й класиране е второто място на Кристиан Костов през 2017 г.

Още от категорията

Снимка: Facebook/Стефан Вълдобрев „Обичайните заподозрени“

„Жълт код“ – новият албум на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“

„Животът ми не е игра в извънредно положение… няма да се крия от всякакви прогнози… Да бъде както беше досега, както беше миналото лято – мечтая за това…“ Песента е от „Жълт код“ – новия албум на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“...

публикувано на 02.08.21 в 11:52

Мирослава Кацарова: „Теменужена“ е нова версия на мен самата

Лято, нежност, боса нова и танц, меланхолия, преплетена с морски бриз…това са все асоциации, които човек може да направи, докато слуша „Теменужена“ – новия албум на Мирослава Кацарова. „Теменужена“ е и едно от заглавията в колекцията, име, което..

публикувано на 29.07.21 в 10:25

Жан-Батист Льоклер за своите български пристрастия

„Влюбих се в България преди години – още първия път, когато посетих страната ви“ – казва Жан-Батист Льоклер. Известният перкусионист живее в Париж, като изпълнител и преподавател често пътува по света за концерти и майсторски класове. Една от..

публикувано на 26.07.21 в 14:02