Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Народният театър отдава почит на Иван Вазов

Снимка: БГНЕС

“Препрочитаме Вазов” – така Народният театър, който носи името на патриарха на българската литература Иван Вазов, е озаглавил инициативата си по повод стогодишнината от неговата смърт. Почит към народния поет ще отдадат 50 изтъкнати актьори, представяйки откъси от богатото му творчество. Всички видеа са заснети сред красивите декори на Народния театър и ще се излъчват до 22 септември, когато за втори път ще бъде връчена Националната награда за духовен принос на името на големия български поет.

Още от категорията

Красотите на подводния свят представя изложба във Варна

Изложба на открито с подводна фотография може да се види до края на август в творческия квартал на Варна - „Таляна". "Нашата цел е да представим красотата на подводния свят на Черно море и на световния океан", каза в интервю за БНР Мария..

публикувано на 24.07.21 в 05:05
Дом-паметникът на връх Бузлуджа е най-популярният обект за Dark tourism

Паметникът на Бузлуджа става паметник от национално значение

Дом-паметникът на връх Бузлуджа да придобие статут на недвижима културна ценност от национално значение. Това предлага Специализираният експертен съвет за опазване на недвижимите културни ценности, свикан по заповед на министъра на културата..

обновено на 20.07.21 в 21:22

Български филм спечели наградата за анимация на Дрезденския фестивал

Филмът „АЙВА“ на българката Венета Андрова е едно от отличените заглавия на 33-ия фестивал за късометражно и анимационно кино в Дрезден, предаде „Дойче веле“. Творбата на Андрова спечели статуетката „Златният конник“ в категорията за международен..

публикувано на 19.07.21 в 15:19