Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Народният театър отдава почит на Иван Вазов

Снимка: БГНЕС

“Препрочитаме Вазов” – така Народният театър, който носи името на патриарха на българската литература Иван Вазов, е озаглавил инициативата си по повод стогодишнината от неговата смърт. Почит към народния поет ще отдадат 50 изтъкнати актьори, представяйки откъси от богатото му творчество. Всички видеа са заснети сред красивите декори на Народния театър и ще се излъчват до 22 септември, когато за втори път ще бъде връчена Националната награда за духовен принос на името на големия български поет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кино "Влайкова" представя класики от България и света в есенната си програма

Кино "Влайкова", което е един от най-старите действащи киносалони в столицата, ще зарадва любителите на българските и световните кино класики. Програмата "Кинокласики в кино Влайкова" започва през септември и ще продължи до края на годината...

публикувано на 11.08.24 в 10:20
Соня Йончева

Соня Йончева получи наградата “Златен век” за изключителен принос в културата

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева получи наградата “Златен век” – огърлие, за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската култура и националната идентичност. Церемонията се проведе на сцената на Летния театър във..

публикувано на 11.08.24 в 10:03

Военноморският музей проследява морската история в изложба

По повод празника на Военноморските сили варненският Военноморски музей посреща посетителите с изложбата “Морски ритуали и традиции”. Експозицията обхваща различни периоди от морската история на човечеството и проследява най-интересните обредни..

публикувано на 11.08.24 в 06:00