Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-много секции с машинно гласуване в чужбина ще има в Турция

Снимка: архив

3,4 млн. евро е бюджетът за провеждане на предсрочните избори на 11 юли в чужбина, съобщиха от външно министерство. От 570 прогнозни секции зад граница в 300 ще се гласува машинно. Най-много с машини ще се гласува в Турция - от 57 секции там в 46 се очаква вотът да е с машина. 

От 128 държави, до които е отправено искане за разрешение, 17 вече са дали съгласие за провеждане на предсрочния вот на 11 юли. Сред тях са Великобритания, Турция, Северна Македония, Белгия, Австрия и Испания. 

Посолствата на България изпращат становища за откриване на секции до ЦИК. Калин Анастасов, който е част от работната група за организиране на вота към външното министерство заяви, че не се предлага намаляване на секции.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Няма напредване на пожара от гръцка страна към България

Няма напредване на пожара от гръцка страна към България. Изградени са просеки около териториите със стари мини, останали от войните, които са и от двете страни на границата, заяви пред журналисти на летище "Пловдив" министърът на вътрешните работи Калин..

публикувано на 23.07.24 в 15:30

Български адвокати все по-често търсят работа в чужбина

Все по-значителен брой адвокати, макар и вписани в българските адвокатски колегии, започват да работят за чужди компании или чужди адвокатски дружества дистанционно или дори емигрират и се установяват постоянно извън страната, съобщава онлайн изданието..

публикувано на 23.07.24 в 15:03
Откриването на XVII годишна конференция на Асоциацията на българските училища зад граница

Българското образование в чужбина не може да разчита само на възрожденски ентусиазъм

396 са регистрираните български училища в чужбина за учебната 2024/ 2025 година. Те се намират в 43 държави на шест континента , като от тях 17 са към задграничните представителства на България, 5 към българските църковни общини и 374, създадени от..

публикувано на 23.07.24 в 13:25