Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планът за устойчивост и развитие на България се нуждае от ревизия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Планът за възстановяване и устойчивост трябва да бъде ревизиран, заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Брюксел, където той участва в заседание на Европейския съвет. По думите му, такава е оценката на Брюксел и служебното правителство работи усилено по промени в съответствие с изискванията и духа на модернизацията на една европейска държава, които да предложи на следващото редовно правителство.

В отговор на журналистически въпрос за действията на Беларус по принудителното приземяване на самолет, президентът заяви, че те са в абсолютно нарушение на международното право.

Запитан дали има информация, че проектът „Турски поток“ е строен от беларуски компании под санкции с техника, отклонена от европроекти, той заяви, че ще се направи всичко възможно за проверка на тези твърдения.

По повод провелия се дебат в Европейския съвет за отношенията на ЕС с Русия той посочи, че в политиката на съюза трябва да се отчитат както тревожните моменти, така и необходимостта от диалог.

Президентът Радев съобщи, че се очаква на Съвета през втората половина на юни да има придвижване на въпроса за започването на преговори за присъединяване на Северна Македония към ЕС.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Да бъде политически представен – безнадеждната надежда на българския избирател

На прага на поредните предсрочни парламентарни избори, умората на българските граждани от управленската безнадеждност е видима. Такава изглежда има и на политическия терен – доказателство е изключително вялата предизборна кампания. Срещите с кандидати..

публикувано на 27.10.24 в 08:25

България отново пред изборните урни

Българите избират днес 240 народни представители, които ще влязат в 51-вото Народно събрание.  За участие в изборите са регистрирани 19 партии и девет коалиции.  4858 кандидати - 3480 мъже и 1378 жени, ще се борят за място в парламента...

публикувано на 27.10.24 в 07:10

Нова атракция в Бургас – Музей на невъзможното развенчава заблуди

Преди дни в черноморския ни град Бургас отвори пространство, в което изкуство, наука и магия си подават ръка. Гостите на новия Музей на невъзможните неща се пренасят в паралелни светове, за да научат нещо повече за Вселената . Антигравитационна..

публикувано на 26.10.24 в 14:35