Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отлага се пускането на втората газова връзка към Гърция

Иван Иванов
Снимка: БГНЕС

Българо-гръцката газова връзка, по която трябва да идва газ от Азербайджан, няма да е готова до средата на 2022 г., каза председателят на енергийния регулатор Иван Иванов."Дадохме съгласие по искането, което постъпи от компанията ICGB за удължаване срока за въвеждане в експлоатация на интерконектора "Комотини - Ст. Загора" за 30 юни 2022 г. Това е обозримият период, през който ще трябва да се използва връзката „Неа Мисемврия - Сидерокастро-Кулата“ за алтернативни доставки.А те са абсолютно необходими за България, защото чрез тях може да се влияе  положително за потребителите върху цената на природния газ", обясни Иванов.Той предупреди също, че капацитетът за доставки по сегашната връзка е резервиран едва до септември.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложба в София ще представи изкуство, спасено от войната в Украйна

На изложба в Националната галерия - Двореца в София от 11.10.2024 г. до 19.01.2025 г. ще бъдат представени движими културни ценности (49 живописни произведения), собственост на Националния художествен музей на Украйна в гр. Киев и на музеите в градовете..

публикувано на 21.08.24 в 13:37

Летните пожари и сушата изискват спешни действия от страна на институциите

Лятото на 2024 г. година ще бъде запомнено с продължилите близо два месеца горещини, опустошителни пожари и безводие, обхванало почти цялата страна. А според данните на Европейската система за горски пожари, базирани на спътникови изображения, от..

публикувано на 21.08.24 в 12:20

2/3 от българите подкрепят демокрацията и членството в ЕС

20,8% от българите искат да живеят при авторитарна власт, други 10% са привърженици на комунизма, показва последното проучване на агенция "Алфа рисърч", поръчано от Фондация за хуманитарни и социални изследвания – София. 64 на сто от запитаните подкрепят..

публикувано на 21.08.24 в 12:01