Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актуализират протокола за лечение на Covid-19

Зам.-министърът на здравеопазването Тома Томов
Снимка: mh.government.bg

Работна група от представители на експертните съвети към министъра на здравеопазването ще изготви актуализиран протокол за лечение на пациенти с Covid-19. Това е станало ясно днес на среща между заместник-министъра на здравеопазването Тома Томов и представители на експертните съвети, съобщи Министерството на здравеопазването.

Документът ще е с препоръчителен характер и ще бъде предоставен на общопрактикуващите лекари и на специалистите в болничната помощ. Целта е да има актуализирани насоки за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция при различните форми на заболяването.

Документът трябва да бъде готов до края на юни. Той ще бъде публикуван на официалната интернет страница на Министерството на здравеопазването, като при необходимост ще се актуализира.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Йорданка Чобанова

Еврочленството е донесло на България чист приход от над 21,3 млрд. евро

От 2007 г., когато България влиза в ЕС реалните доходи в страната са нараснали над 3 пъти. Покупателната способност е увеличена с 20%. През 2006 г. лихвата по ипотечните кредити в страната е била 8%, сега е 2,8%. За 17 години България е внесла в..

публикувано на 20.05.24 в 13:30

Продължава договарянето, как да се разпределят парите за висшите училища

Служебният кабинет осигури близо 80 млн. лв. допълнително за възнагражденията в държавните висши училища, съобщи правителствената пресслужба. Двете постановления за отпускане на средствата, за които служебният премиер Димитър Главчев пое ангажимент пред..

публикувано на 20.05.24 в 11:46

Когнитивно нетърпение, ниска самооценка, чалга култура… какъв е проблемът с децата ни?

Близо 10 на сто от 11-годишните у нас поне два пъти в живота си са били… пияни, 18% от момчетата и 13% от момичетата са пушили тютюневи цигари, а цели 19% от 15-годишните са употребявали канабис, сочи международно изследване на здравното..

публикувано на 20.05.24 в 11:45