Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издадените досега сертификати за ваксина срещу Covid-19 ще бъдат преиздадени

Снимка: БГНЕС

Всички сертификати за поставени ваксини срещу Covid-19, които са издадени до момента, ще бъдат преиздадени. Това каза министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пред телевизия България он еър. Преиздаването се налага във връзка с приетия от ЕС единен формат на документа.

„Гратисният период, в който ще важат старите сертификати, ще бъде до средата на юли", посочи министър Кацаров и допълни, че не се налага струпване на хората за преиздаване. Става дума за около 400-500 хил. сертификата. Най-добре е хората да получат новите си сертификати от мястото, където са се имунизирали", обясни Кацаров. Той посочи, че за преболедувалите сертификатът важи 6 месеца, докато за ваксинираните няма краен срок засега, но вероятно ще бъде сложен такъв.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българо-сръбски кулинарен проект популяризира "Вкусът на Стара планина"

За кулинарно вдъхновение може да служи видео готварска книга, представяща 50 традиционни рецепти от старопланинските гранични райони в България и Сърбия. Гастрономията на Стара планина е характерна с използването на малък брой съставки, за да се създаде..

публикувано на 23.07.24 в 09:01

Според израелския посланик "Хизбула" и хутите държат 4-ма български заложници

"Хутите държат двама заложници от България. "Хамас" също държи двама заложници от България. Има стъпки, които България – както и всяка друга държава от ЕС – трябва да предприеме, за да предотврати бъдещи нападения и да се бори с терора", заяви посланикът..

публикувано на 23.07.24 в 08:57

Изложението "Ден на полето" събира земеделци в добричкото село Попгригорово

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение "Ден на полето". Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и..

публикувано на 23.07.24 в 07:05