Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров започва участието си на Ролан Гарос

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димиторв днес излиза на корта в Париж за първия си мач в турнира от Големия шлем Ролан Гарос. Негов съперник ще бъде 82-ият в света Маркос Жирон. Българинът и американецът не са играли досега един срещу друг. Ако Григор Димитров победи, във втория кръг ще се изправи срещу аржентинеца Гуидо Пея или квалификант. Ако пък достигне до четвърфиналите, вероятен негов съперник ще бъде вторият в световната ранглиста Даниил Медведев. За съжаление, четиримата други българи отпаднаха още в квалификациите и Григор Димитров остана единственият наш тенисист в основната схема на турнира.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слабо понижение на температурите в понеделник

В понеделник ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Северна и Източна България, следобед и над планинските райони. На отделни места там ще превали. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще бъдат..

публикувано на 04.08.24 в 18:30

Деца нарисуваха 70-метрово влакче върху асфалт за празника на Вършец

Седемдесет деца направиха 70-метрова рисунка върху асфалт във Вършец по случай Празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се отбелязва през юли и август в града с различни прояви. Малките художници нарисуваха влак със 70 вагончета,..

публикувано на 04.08.24 в 17:05

Повечето безработни нямат професионална квалификация

Повечето безработни хора у нас не притежават професионална квалификация и специалност, съобщава Агенцията по заетостта. Само за една година броят на хората без специални умения е нараснал с 8% и възлиза на близо 87 хиляди. Данните показват още, че..

публикувано на 04.08.24 в 13:07