Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва Пролетният базар на книгата

Снимка: Ани Петрова

От днес до 6 юни пространството пред НДК ще се превърне в гостоприемно място за любителите на стойностната литература. Откриващият се Пролетен базар на книгата ще премине под мотото “Девет процента ДДС върху книгите за по-четяща и по-образована нация”. За целта посетителите ще могат да подпишат петиция за запазването на по-ниската ставка на данъка върху книгите като постоянна мярка. На площ от над хиляда кв. м 120 издателства и книготърговци ще предлагат своите издания в специално изградени шатри. По време на изложението ще бъдат представени над 16 хил. заглавия, ще има и срещи с автограф.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димка Владимирова

Напусна ни народната певица Димка Владимирова

Тя е родена е на 28 юли 1935 г. в странджанското с. Бистрец. На 17 години се явява на конкурс в Държавния ансамбъл за народни песни и танци в София, където е одобрена за хоровия състав на Филип Кутев.  Владимирова е сред основателките на Ансамбъла за..

публикувано на 12.07.24 в 12:17
Найден Тодоров

Няма административен капацитет в Национален фонд "Култура"

В отговор на депутатски питания служебният министър на културата маестро Найден Тодоров заяви, че щатната бройка в Националния фонд култура е 11 човека. Те трябва да разпределят милиони евро за културата по Плана за възстановяване и устойчивост. Според..

публикувано на 10.07.24 в 12:25

Отдаваме почит на патриарха на българската литература Иван Вазов

Националният литературен музей отбелязва 174 години от рождението на Иван Вазов. Честването преминава и под знака на кръглата годишнина от първото самостоятелно българско издание на романа "Под игото“, публикуван през 1894 г. от издателство "Т. Ф...

публикувано на 09.07.24 в 09:15