Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кипър и Чехия облекчиха пандемичните изисквания за пристигащите българи

Прага
Снимка: архив

Кипър премести България от червената в оранжевата категория страни по степен на риск от разпространение на коронавирус. От 3 юни пристигащите от България вече ще трябва да представят само PCR тест преди полета, вместо да правят и още един след пристигането на острова. Ваксинираните ще посещават страната само със сертификат за ваксинация. От днес влиза в сила облекчение на мерките за българите, влизащи в Чехия, тъй като страната ни вече е в списъка на държавите със среден риск от заразяване.

Още от категорията

Жълт код за опасни горещини в 16 области на България

Във вторник над страната ще е слънчево със слаб, предимно източен вятър. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще са между 32° и 37°.  В София термометърът ще показва до 33° на сянка. Над Черноморието ще има лек бриз,..

публикувано на 26.07.21 в 16:15

Недостигът на медици и медицински сестри – хроничен проблем в здравеопазването

Над 500 медици напускат България годишно. Покрай Ковид кризата и натиска върху здравната система недостигът на здравни работници достигна критична точка. Статистиката е повече от стряскаща – в лечебните заведения недостигат 470 лекари и 26 000..

публикувано на 26.07.21 в 11:01

Добри треньори и родители превръщат деца с увреждания в хора, готови за успех

Боян е дете на 15 години от София, един от онези, които растат и успяват да се справят в живота, въпреки синдрома на Даун. Той е надскочил възможностите на повечето от връстниците си и е неколкократен медалист на Европейските игри за младежи с..

публикувано на 26.07.21 в 10:15