Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стара Загора е домакин на изложението за земеделие БАТА АГРО ​

Снимка: БГНЕС
Най-новото от агротехниката и технологичните иновации, както и пълно разнообразие от продукти и услуги за земеделието се представят на специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО, което беше открито министъра на земеделието, храните и горите Христо Бозуков. За периода 2015-2020 г. в страната са регистрирани 6 505 нови колесни трактори и 942 нови зърнокомбайни, съобщи министърът и поясни, че  подмяната на остарялата техника и необходимостта от преминаване към съвременни начини на производство, са пътят за българския земеделски стопанин, който има амбициите да се развива и да достигне до нови пазари.

До 5 юли посетителите могат да се запознаят с предложенията на над 180 фирми от бранша. Министерството на земеделието, храните и горите също е представено с инф​ормационен щанд, на който заинтересованите могат да поставят пред експерти въпроси, свързани с подпомагане и политиките в сектора.Със своята обща площ близо 40 000 кв.м. на територията на летище „Стара Загора“ това е най-голямото издание на БАТА АГРО до момента.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложението "Ден на полето" събира земеделци в добричкото село Попгригорово

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение "Ден на полето". Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и..

публикувано на 23.07.24 в 07:05

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05

България днес - 22 юли 2024 г.

В „България днес“ на 22 юли слушайте репортаж от първия ден на годишната среща на Асоциацията на българските училища зад граница.  Украинският фотограф Олександър Барон говори за изкуството, бесарабските българи и войната, а д-р Филип Петрунов – за..

публикувано на 22.07.24 в 19:00