Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стара Загора е домакин на изложението за земеделие БАТА АГРО ​

Снимка: БГНЕС
Най-новото от агротехниката и технологичните иновации, както и пълно разнообразие от продукти и услуги за земеделието се представят на специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО, което беше открито министъра на земеделието, храните и горите Христо Бозуков. За периода 2015-2020 г. в страната са регистрирани 6 505 нови колесни трактори и 942 нови зърнокомбайни, съобщи министърът и поясни, че  подмяната на остарялата техника и необходимостта от преминаване към съвременни начини на производство, са пътят за българския земеделски стопанин, който има амбициите да се развива и да достигне до нови пазари.

До 5 юли посетителите могат да се запознаят с предложенията на над 180 фирми от бранша. Министерството на земеделието, храните и горите също е представено с инф​ормационен щанд, на който заинтересованите могат да поставят пред експерти въпроси, свързани с подпомагане и политиките в сектора.Със своята обща площ близо 40 000 кв.м. на територията на летище „Стара Загора“ това е най-голямото издание на БАТА АГРО до момента.

Още от категорията

Асен Василев

Служебното правителство иска актуализация на бюджета

Днес ще бъде представено предложението на служебното правителство за актуализация на бюджета. Това ще стане на Третия обществен съвет към министъра на финансите, предаде репортерката на БНР Марта Младенова. Според министър Асен Василев се очаква..

публикувано на 22.07.21 в 06:25

България на картата на соларната енергетика

Новите цени на електроенергията, влезли в сила от началото на този месец, за пореден път предизвикаха недоволство от страна на бизнеса. Най-простото обяснение защо е необходимо това поредно повишение, са по-високите цени на въглеродните емисии, които за..

публикувано на 21.07.21 в 11:10

България е лидер в ЕС по жени в IT-сектора

Броят на специалистите в българския сектор на информационните и комуникационните технологии нараства в кризисната 2020 г. с 2.1 хиляди души, показват данните на Евростат. Така общо заетите в тази сфера се увеличават до 103.3 хиляди като те са 3.2% от..

публикувано на 18.07.21 в 14:47