Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стара Загора е домакин на изложението за земеделие БАТА АГРО ​

Снимка: БГНЕС
Най-новото от агротехниката и технологичните иновации, както и пълно разнообразие от продукти и услуги за земеделието се представят на специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО, което беше открито министъра на земеделието, храните и горите Христо Бозуков. За периода 2015-2020 г. в страната са регистрирани 6 505 нови колесни трактори и 942 нови зърнокомбайни, съобщи министърът и поясни, че  подмяната на остарялата техника и необходимостта от преминаване към съвременни начини на производство, са пътят за българския земеделски стопанин, който има амбициите да се развива и да достигне до нови пазари.

До 5 юли посетителите могат да се запознаят с предложенията на над 180 фирми от бранша. Министерството на земеделието, храните и горите също е представено с инф​ормационен щанд, на който заинтересованите могат да поставят пред експерти въпроси, свързани с подпомагане и политиките в сектора.Със своята обща площ близо 40 000 кв.м. на територията на летище „Стара Загора“ това е най-голямото издание на БАТА АГРО до момента.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Около милион чуждестранни туристи са посетили български музеи през м.г.

988 хил. чуждестранни туристи са разгледали експонатните сбирки в българските музеи през 2023 г., показват данните на Националния статистически институт. Това е увеличение с 56,4% спрямо предходната година, каза зам.-министърът на туризма Павлин..

публикувано на 29.09.24 в 09:04

Дипломати играят футбол с отбор от бежанци в благотворителен турнир

Представители на дипломатическите мисии в София заедно с отбор на бежанците и младежки и студентски организации ще участват днес в благотворителен футболен турнир на терените на Националната футболна база “Бояна” в столицата. Събраните средства по..

публикувано на 29.09.24 в 07:00

Домашни любимци заедно със своите стопани дефилират на парад в Русе

Най-добрите приятели на човека ще дефилират днес на Парада на домашните любимци в русенския Парк на младежта. Добре дошли на дефилето са всички кучета, котки, зайци, таралежи, гущери, костенурки, гризачи, екзотични видове, пернати и хвъркати заедно..

публикувано на 29.09.24 в 06:00