Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

България се представя в Украйна като туристическа дестинация

Снимка: архив

Най-популярното телевизионно предаване за пътешествия в Украйна „Орел и решка“ (което на български означава „Ези и тура“) посети България, за да се наслади на възможностите за туризъм, които предлага страната ни. Снимачният екип пристигна на 21 май по покана на Министерството на туризма по линия на рекламната кампания на България за пазар Украйна.

Екипът засне кадри от различни ключови туристически дестинации в България, сред които София, Пловдив, Казанлък, Старосел, Рилски манастир и други. 
Освен с културен туризъм, украинските зрители на „Орел и решка“ ще се запознаят с възможностите за балнео, спа и уелнес туризъм, винено-кулинарен, селски и екологичен туризъм.

Още от категорията

Защо напливът на българи не може да компенсира спада на чуждите туристи в Слънчев бряг

В разгара на лятото плажовете на южното ни Черноморие са пренаселени. Навсякъде звучи българска реч. Зачестиха сигналите за неспазване на препоръките за дистанция в условията на пандемия поради струпване на хора. На някои места се стигна и до пререкания..

публикувано на 02.08.21 в 13:29

Пампорово става дестинация и за лечебен туризъм

Ски курортът Пампорово от години привлича туристи не само през зимата, но и през топлите месеци с модерните спа центрове, басейните на открито, както и с възможности за спорт и пешеходни преходи в Родопите. От това лято обаче, стопаните на един..

публикувано на 01.08.21 в 10:35

Украйна кани българите на винен туризъм в Бесарабия

Министърът на туризма Стела Балтова проведе работна среща с Мариана Олескив, ръководител на Държавната агенция за развитие на туризма на Украйна. Основна цел на визитата на Олескив в България е разширяването на връзките между двете страни в туризма...

публикувано на 29.07.21 в 18:40