Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите вече могат да влизат в Белгия без PCR тест

Снимка: архив

Белгия отменя изискването за представяне на отрицателен PCR тест, както и задължителната 7-дневна карантина за пристигащите от България. За това съобщи българското Външно министерство.  

Страната ни от 31 май 2021 г. е определена за „оранжева зона“, според класификацията на местните власти за разпространение на коронавируса.

По информация на посолството ни в Брюксел за българските граждани остава задължителната предварителната онлайн регистрация чрез Формуляр за локализация на пътниците (Passenger Locator Form).

Всички пътуващи за Белгия със самолет, кораб, автобус или влак са задължени да го попълнят и изпратят по електронен път в рамките на 48 часа преди пътуването, но не по-рано от 48 ч. преди пристигането си в Белгия. За пътуващите със собствено превозно средство, попълването на формуляра е задължително само след пребиваване в чужбина над 48 ч. или ако престоят им в Белгия надвишава 48 часа.

Формулярът може да бъде намерен на този адрес.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за обилни валежи е подаден за 7 области на юг и по Черноморието

В събота , 20 април, минималните температури в страната ще са между 2 и 7°, в някои котловини на югоизток и до 0°, в София 2°. През деня на изток ще е облачно с валежи от дъжд, на места значителни. На запад до обяд ще има разкъсана облачност, после..

публикувано на 19.04.24 в 20:10

България днес - 19 април 2024 г.

В "България днес" на 19 април говорим за успеха на българката Албена Василева от Чикаго, представяме ви уникалната изложба на автентични български килими, изложена в Париж и правим виртуално пътешествие до Казанлъшката гробница, открита на днешната..

публикувано на 19.04.24 в 19:00
Андрей Пленкович

По съседски: Събития с балкански адрес

В изборната битка между премиер и президент в Хърватия печели премиерът Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович и президентът Зоран Миланович се изправиха един срещу друг на извънредни парламентарни избори в страната. Борещият се за..

публикувано на 19.04.24 в 10:45