Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Румъния възпрепятства идването на молдовски сезонни работници

Снимка: bgtourism.bg

Националният борд по туризъм и Българската туристическа камара сигнализираха българските власти за недопускането на сезонни работници от Молдова до България на румънските гранични пунктове, предаде БГНЕС. 

Служителите от три години разполагат с всички валидни документи, нужни за влизане в страната и разрешителни за работа от Агенцията по заетостта. Те работят в големите български курорти. Румънските власти не признават документите за сезонни работници до 90 дни. От туристическият бранш настояват българската държава да информира румънските власти за проблема и спешно да се намери решение

Още от категорията

Защо напливът на българите не може да компенсира спада на чужденците в Слънчев бряг

В разгара на лятото плажовете на южното ни Черноморие са пренаселени. Навсякъде звучи българска реч. Зачестиха сигналите за неспазване на препоръките за дистанция в условията на пандемия поради струпване на хора. На някои места се стигна и до пререкания..

публикувано на 02.08.21 в 13:29

Пампорово става дестинация и за лечебен туризъм

Ски курортът Пампорово от години привлича туристи не само през зимата, но и през топлите месеци с модерните спа центрове, басейните на открито, както и с възможности за спорт и пешеходни преходи в Родопите. От това лято обаче, стопаните на един..

публикувано на 01.08.21 в 10:35

Украйна кани българите на винен туризъм в Бесарабия

Министърът на туризма Стела Балтова проведе работна среща с Мариана Олескив, ръководител на Държавната агенция за развитие на туризма на Украйна. Основна цел на визитата на Олескив в България е разширяването на връзките между двете страни в туризма...

публикувано на 29.07.21 в 18:40