Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Необходимо е по-активно сътрудничество между България и САЩ в борбата с корупцията

Снимка: president.bg

Постигането на ефективни резултати в борбата с корупцията изисква обединяване на усилията от партньорските държави. Това заяви президентът Румен Радев на среща с Пол Ахърн – първи заместник-помощник секретар в Министерството на финансите на САЩ. На срещата в София присъства и американският посланик Херо Мустафа, съобщиха от президентството. 

Президентът посочи, че българското общество се намира във важен момент от своето развитие и има огромни очаквания за възстановяване на доверието в държавността и повече прозрачност в работата на институциите. По думите му инвестицията в прозрачността и борбата с корупцията е не само защита на националната ни сигурност, но и на икономическите интереси и гражданските свободи.

Обща бе позицията за необходимост от още по-активно партньорство между България и САЩ в борбата с организираната престъпност и корупцията и за укрепване на върховенството на закона.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има италианската подкрепа за пълноправно членство в Шенген

Италианският президент Серджо Матарела заяви подкрепата на Рим за пълноправно членство на България в Шенген. Матарела е на двудневно посещение в страната ни по покана на държавния глава Румен Радев. Двамата обсъдиха развитието на отношенията в..

публикувано на 18.04.24 в 09:30

Искат вот на недоверие към правителството

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че внася искане за вот на недоверие към служебното правителство на Димитър Главчев. Под проекта на решение са се подписали 67 депутати от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", предаде..

публикувано на 17.04.24 в 16:00

Ремонт на служебния кабинет предлага премиерът Димитър Главчев

Броени дни след полагането на клетва на министрите от служебния кабинет, премиерът Димитър Главчев предложи персонални промени в състава на Министерския съвет. Първата се отнася до Министерството на външните работи. Мотивирано с нуждата от..

публикувано на 16.04.24 в 16:45