Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Международен джаз фестивал в Банско ще има през август

Снимка: banskojazzfest.com

Традиционният международен джаз фестивал в курорта Банско в Пирин ще се проведе и това лято – от 7 до 14 август. Това обявиха от община Банско.

„Въпреки тежките финансови удари върху общинския бюджет и намалелите приходи, сме решени да положим всички необходими усилия за гарантиране на високо ниво на форума с участието на елитни джаз музиканти“, написаха от сайта на общината. На събитието ще бъде отдадена и почит към създателя на музикалния форум д-р Емил Илиев, който си отиде през 2020 г.

Подготвяйки се за започващия летен туристически сезон, местното РЗИ от днес започна имунизация с ваксината „Модерна“ на лица от хотелиерския и ресторантьорския бранш в община Банско, като се очаква кампанията да приключи до 11 юни.

Още от категорията

Жан-Батист Льоклер за своите български пристрастия

„Влюбих се в България преди години – още първия път, когато посетих страната ви“ – казва Жан-Батист Льоклер. Известният перкусионист живее в Париж, като изпълнител и преподавател често пътува по света за концерти и майсторски класове. Една от..

публикувано на 26.07.21 в 14:02

България става за първи път домакин на ЕXIT

Музикалният фестивал Е XIT в Сърбия е едно от най-мащабните и посещавани музикални събития в Европа. След година прекъсване, заради световната пандемия от COVID-19, през юли фестивалът се завърна в Сърбия с 20 сцени и 200 000 посетители от цяла Европа..

публикувано на 25.07.21 в 10:25

Популярните български изпълнители Миро и Нина Николина в интересна колаборация

Песента е от „Мироглед“ – новия албум на Миро, който се появи през март и обединява 13 нови заглавия. В „Дъвки“ Миро напуска характерния си мелодичен стил. В аранжимента са включени тембри, които напомнят колоритните банди „за сватби и погребения“,..

публикувано на 23.07.21 в 11:45