Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международен джаз фестивал в Банско ще има през август

Снимка: banskojazzfest.com

Традиционният международен джаз фестивал в курорта Банско в Пирин ще се проведе и това лято – от 7 до 14 август. Това обявиха от община Банско.

„Въпреки тежките финансови удари върху общинския бюджет и намалелите приходи, сме решени да положим всички необходими усилия за гарантиране на високо ниво на форума с участието на елитни джаз музиканти“, написаха от сайта на общината. На събитието ще бъде отдадена и почит към създателя на музикалния форум д-р Емил Илиев, който си отиде през 2020 г.

Подготвяйки се за започващия летен туристически сезон, местното РЗИ от днес започна имунизация с ваксината „Модерна“ на лица от хотелиерския и ресторантьорския бранш в община Банско, като се очаква кампанията да приключи до 11 юни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Христов

"Балкански вечери" – българска музикална работилница в Питсбърг

"Балкански вечери" е инициативата, която започва днес в Питсбърг, Пенсилвания, САЩ, и ще продължи до 8 септември. Събитието се открива тази вечер с Музикална работилница "Балкански танци" с ръководител Димитър Христов. Следващите дни – 6 и 7 септември..

публикувано на 05.09.24 в 10:15

"Аскер"

Lyrra е творческият псевдоним на младата певица Любомира Павлова. Преди да започне да се изявява като самостоятелен артист, тя доби известност от участието си в знакови народни формации като "Мистерията на българските гласове", "Чинари", триото..

публикувано на 03.09.24 в 10:15
Максим Ялнъзов

"Без тебе няма любов"

"Без тебе няма любов" е най-новата песен на Максим Ялнъзов. Освен изпълнител, той е и автор на музиката, текста и аранжимента. "Без тебе няма любов" е посветена на музиката като най-хубавата и смислена част от живота на младия творец...

публикувано на 31.08.24 в 10:15