Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Румен Радев: Санкциите на САЩ са диагноза за режима, който отгледа корупцията

Снимка: president.bg

Пред журналисти президентът Румен Радев изказа одобрение на решимостта на правителството на САЩ да подкрепи българското общество в стремежа му към повече прозрачност и справедливост.

„Самият факт, че се налагат такива санкции на български граждани и фирми е ясна диагноза за режима, който отгледа тази корупция, но това е само първата крачка“, коментира Радев. Той посочи, че поддържа комуникация със служебното правителство за мерките, предприети от американските власти по т. нар. „закон Магнитски“ и предупреди, че от тях ще бъдат засегнати всички, които имат бизнес отношения с лицата, които са обект на американските санкции.

Радев изказа съжаление, че разкритията за крупни финансови престъпления идват отвъд Океана, а не от българската прокуратура.

        


Още от категорията

България изкарва Нидерландия от червената зона, вкарва Монако

Считано от сряда, 4 август, Нидерландия, Тунис и Кувейт излизат от червената зона и попадат в списъка на държавите от оранжевата зона. Това става с промяна в списъка на държавите по цветови зони, съгласно който е определен редът за влизане в България...

публикувано на 02.08.21 в 17:56

И през новата учебна година двама български студенти ще учат със стипендия в Албания

Правителството на Албания отпуска две стипендии за учебната 2021-22 година, предназначени за български студенти от албански произход. С тяхна помощ младежите ще могат да покрият своята такса за обучение изучаване на албански през първата година, както и..

публикувано на 02.08.21 в 16:42

Горещниците продължават с леко понижение на температурите

Във вторник ще е слънчево. След обяд на места в планините ще се развива купесто-дъждовна облачност с краткотрайни интензивни валежи. Северозападен вятър ще понижи в Северна България дневните температури, но ще остане горещо. Максималните температури..

публикувано на 02.08.21 в 16:20