Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Софийската филхармония с лятна програма под открито небе

Снимка: @sofiaphilharmonic

Музикантите от Софийската филхармония ще изнесат концерти на две столични сцени под открито небе, вдъхновени от мотото “Споделете музиката”. Първата им изява ще бъде на 8 юли, когато ще прозвучи италианска филмова музика от Нино Рота, Енио Мориконе и композитора с български произход Луис Бакалов по повод 100-годишнината на Федерико Фелини.

В летните концерти ще участват виртуозният цигулар Марио Хосен, квартет “Флаутисимо” с арфистката Весела Тричкова, струнният квартет “Филхармоника”, вокалният състав “Bella Voce“, а на децата чрез музикалните инструменти ще бъде разказана “Приказка за перкусиите”. Програмата на Софийската филхармония ще бъде представена на сцената до езерото Ариана в Борисовата градина и на атриума на “Квадрат 500”.

Още от категорията

Ценни експонати и най-старият български филмов плакат в изложба за живота на Васил Гендов

На 7 декември се навършват 130 години от рождението на пионера на българското кино Васил Гендов. Уникална изложба ще разкаже за живота между театъра и киното на създателя на първия български игрален филм „Българан е галант“. Експозицията е..

публикувано на 05.12.21 в 14:45

Думите ще вземат думата по време на Софийския международен литературен фестивал

„Думите имат думата“ е мотото на деветия Софийски международен литературен фестивал. Най-голямото литературно събитие в България ще се проведе между 7 и 12 декември, като за втора поредна година всички събития, срещи и дискусии в програмата му ще..

публикувано на 05.12.21 в 10:35
Теодор Ушев

"Един уикенд на Изток" в Париж с над 30 български творци

Над 30 български творци участват в програмата на фестивала "Един уикенд на Изток", предаде бТВ.  За патрон на събитието е избран аниматорът Теодор Ушев, а писателят Георги Господинов е почетен гост . На въпрос как изглежда българската култура днес, Ушев..

публикувано на 28.11.21 в 14:49
Подкасти от БНР