Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Маскирани се опитаха да заграбят парите за пенсии във Видин

Снимка: БГНЕС

Трима маскирани и въоръжени са се опитали да откраднат голяма сума пари от Централната поща във Видин рано тази сутрин. Мъжете нахлули в пощата през заден вход, вързали охраната, след което влезли в трезора, но не успели да вземат парите в него. По предварителна информация в трезора е имало над 1 млн. лв., приготвени за изплащане на пенсиите в града.

Зам.-окръжният прокурор на Видин Владислав Влашев потвърди на брифинг, че опитът за грабеж е неуспешен. Той акцентира върху проявената „ужасяваща безотговорност“ от страна на „Български пощи“ при съхранението и опазването на средствата и определи като “щастлива случайност” факта, че престъплението е останало недовършено. Работи се по всички версии, включително и за вътрешна информация.

Още от категорията

Северозападен вятър и дъжд ще разхлаждат горещините

В петък северозападен вятър ще понижи горещините в Дунавската равнина и Горнотракийската низина. До обяд над Западна, а след това и над цяла България ще се развива дъждовна облачност с краткотрайни валежи и гръмотевици. В Южна България те ще са..

публикувано на 05.08.21 в 17:35

Задължителна карантина за пристигащите от България в Израел

От 11 август всички пристигащи от България в Израел, подлежат на задължителна 14-дневна карантина, независимо дали са преболедували Covid-19 или са ваксинирани. Според българското посолство в Тел Авив периодът на изолация може да се намали на..

публикувано на 05.08.21 в 12:46

Екстремен риск от пожари поне до 15 август

На 5 август в общините Петрич, Сандански и Кресна е обявен ден на траур в памет на загиналите двама лесничеи в пожар край санданското село Петрово. След разрастването на пожарите в страната правителството нареди пекратяването на всички дейности..

публикувано на 05.08.21 в 09:11