Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В епизод 4 от подкаста на „Радио България“ и Програма „Хоризонт“:

Защо ученето на български език зад граница е геройство?

Подкастът „Родина зад граница“ ни среща с представители на българските общности зад граница и с чужденци, избрали България за свой временен или постоянен дом. Той обединява творческите търсения на журналисти от две програми на БНР - „Хоризонт“ и „Радио България“.

В новия, четвърти епизод на "Родина зад граница" можете да чуете примери на това как успешно може да се предаде и усвои знанието за българския език в чужбина. Процесът е плод на съвместните усилия на деца, родители и учители зад граница. „Това е геройство, защото българският език за много от тях е втори и трети език“ – казват в коментарите си преподаватели и родители.

И наистина, оказва се, никак не е лесно да се поддържа българският език и любовта към родната култура в чужбина, предвид предизвикателството, пред което се изправят нашите сънародници при поглъщащата ги чуждоезикова среда.

Чуйте Епизод 4: „Защо ученето на български език зад граница е геройство“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Град Русе е на фокус в Дните на България в Канада

За пети път в Британска Колумбия ще се проведат Дни на България в Канада, съобщи за БНР Генералният консул на страната ни в Торонто Велислава Панова . Събитието е на 19 април, като за първи път ще бъде домакинствано от град Салмън Арм. Панова..

публикувано на 19.04.24 в 05:55

Български деца написаха свои закони в столицата на щата Тексас

Ученици от Първо българско училище “Елин Пелин“ – клон в Остин, Тексас, написаха свои закони на занятие по повод 16 април – Деня на Търновската конституция, стана ясно от публикация във фейсбук. “Всички хора правят смешки”, “Всяко дете..

публикувано на 18.04.24 в 18:48

Може да се подават заявления за гласуване в чужбина на 9 юни

До 14 май българските граждани могат да подадат заявления за гласуване извън страната за двата вида избори - за европарламент и за Народно събрание, които ще се произведат на 9 юни. Това става известно от решение на Централната избирателна комисия...

публикувано на 18.04.24 в 17:26