Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В епизод 4 от подкаста на „Радио България“ и Програма „Хоризонт“:

Защо ученето на български език зад граница е геройство?

Подкастът „Родина зад граница“ ни среща с представители на българските общности зад граница и с чужденци, избрали България за свой временен или постоянен дом. Той обединява творческите търсения на журналисти от две програми на БНР - „Хоризонт“ и „Радио България“.

В новия, четвърти епизод на "Родина зад граница" можете да чуете примери на това как успешно може да се предаде и усвои знанието за българския език в чужбина. Процесът е плод на съвместните усилия на деца, родители и учители зад граница. „Това е геройство, защото българският език за много от тях е втори и трети език“ – казват в коментарите си преподаватели и родители.

И наистина, оказва се, никак не е лесно да се поддържа българският език и любовта към родната култура в чужбина, предвид предизвикателството, пред което се изправят нашите сънародници при поглъщащата ги чуждоезикова среда.

Чуйте Епизод 4: „Защо ученето на български език зад граница е геройство“.


Още от категорията

„Родина зад граница“ с 4 специални издания в събота!

По време на предизборната кампания за парламентарнrs вот на 11 юли, Българското национално радио дава още една възможност за среща с българските общностни зад граница и с чужденците, избрали България за свой временен или постоянен дом. В 4..

публикувано на 12.06.21 в 09:48

Вотът на българите зад граница – задача с няколко неизвестни

В последните седмици в страната е в ход дискусия относно осигуряването на машинно гласуване за извънредните парламентарни избори на 11 юли. Предложената цена от фирмата-доставчик на апаратурата накара служебния кабинет да прекрати обществената поръчка..

публикувано на 10.06.21 в 12:30

И в Одеса почетоха Христо Ботев и загиналите за свободата ни

С полагане на цветя пред паметника на Христо Ботев в Одеса и рецитация на стихове, българите в Украйна отдадоха почит на поета-революционер и на загиналите за свободата на България, информира пресцентърът на всеукраинската обществена организация..

публикувано на 02.06.21 в 16:50