Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Южното Черноморие активно се подготвя за летния сезон

| обновено на 08.06.21 в 23:03
Снимка: БГНЕС

В момента се изготвя здравен протокол за действие в случай на установяване на заразен с Covid-19 турист. Това стана ясно на среща на министъра на туризма Стела Балтова в Бургас с администрацията и туристическия бизнес от Южното Черноморие. Предстои безплатно тестване в областта за наличие на антитела срещу коронавирус и установяване на реалния брой преболедували и защитени.

От 15 юли по Черноморието ще бъдат командировани 480 полицаи от вътрешността на страната. От МВР Бургас са отправили покани към Чехия, Полша и Румъния за съвместни патрули.

Операторът на летище Бургас съобщи, че в последните 2 седмици има рязък ръст в резервациите  на немския пазар. От 10 юни предстои откриване на техническа база на WizzAir в Бургас с 15 дестинации през морския град.

Още от категорията

Татяна Голикова

Руските туроператори искат подновяване на полетите до България

Асоциацията на туроператорите на Русия - АТОР поиска от властите в Москва да възстановят въздушния трафик с държави, които са „масови туристически дестинации“. Предлага се отворяне на границиците към страни, които са търсени сред руските туристи и..

публикувано на 11.06.21 в 10:08

Варна – 100 години курортен град

Сто години ни делят от датата 10 юни 1921 г., когато днешната ни черноморска столица Варна е обявена от общинската управа за курортен град, а през 1925 г. е издаден и царски указ за това. Прекрасните условия бързо привличат много курортисти от..

публикувано на 10.06.21 в 17:22

С повишено внимание край водоемите през летния сезон

В топлите летни месеци туристите търсят прохлада край морския бряг или прекрасните планински реки и язовири. За да се чувстват в безопасност край многобройните неохраняеми водоеми в страната, „нека хората почиват край тях, но по никакъв начин да не се..

публикувано на 07.06.21 в 12:04