Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Международният фестивал „EXIT“ ще гостува в Приморско

Снимка: Facebook / @Sunland.Festival

Международният фестивал „EXIT“ тази година ще гостува в България.

Програмата на „Sunland Festival“ е планирана за 29 юли – 1 август, а домакин на фестивала ще бъде плаж „Перла“ в град Приморско, област Бургас. За тридневното музикално събитие организаторите очакват около 20 000 души, предаде БНР-Бургас.

Предвидени са четири сцени, като на главната ще се качат световноизвестни имена, избрани от „EXIT“ и актуални български групи. Предвидена е и водна сцена, която обещава дневно парти в морето.

Сръбският „EXIT“ е многократно обявяван за един от най-добрите фестивали в Европа. През годините фестивалът има изнесени събития в Румъния, Черна гора, Хърватска.

Още от категорията

Милен Иванов: За да имаш бъдеще, трябва да уважаваш миналото, но и да продължиш напред

„За нас най-важно е да запазим старинния български вокален стил, който е уникален“ – така Милен Иванов, диригент на „Гласове на традицията“ определя веруюто на новата формация, създадена заедно с едноименната фондация. Идеята е на Росица Лисичкова..

публикувано на 10.06.21 в 14:33

Джазът покорява Стара Загора

От 19 часа днес се открива деветият Джаз форум в Стара Загора. Събитието по традиция се провежда на Античната улица в града, но при дъжд ще се състои в Културния център на Областната администрация.  Акцент в трите фестивални дни тази година се..

публикувано на 10.06.21 в 05:35

Филхармония „Пионер“ рамо до рамо със Софийската филхармония

„Рамо до рамо“ − така се нарича проектът, в който заедно на сцената за пореден път ще свирят музиканти от двата оркестъра. Събитието е част от Международния фестивал „Софийски музикални седмици“. На 8 юни, в столичната зала „България“, ще прозвучат..

публикувано на 07.06.21 в 14:55