Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Облекчиха достъпа за българи във Франция

Снимка: Pixabay

Българските граждани ще бъдат допускани във Франция, ако предоставят негативен PCR тест или антигенен тест, направен до 72 часа преди отпътуването, или сертификат за завършена ваксинационна схема.  

За завършена ваксинационна схема се смята: изминали две седмици след втората доза на ваксината на Pfizer, Moderna, AstraZeneca; изминали четири седмици след ваксината с една доза на Johnson & Johnson; изминали две седмици след поставена единствена доза на ваксина при лицата, които са преболедували Covid-19. 

Промените за влизане във Франция от България се въвеждат, след като страната е включена сред държавите, определени като „зелена“ зона за разпространението на коронавируса. Гражданите, които влизат във Франция от страни в „зелена“ зона, не е нужно да посочват мотиви за пътуването към или от Франция.

Още от категорията

„Жар“ на Насимо – най-големият графит в Източна Европа

Най-големият детайлно разработен стенопис-графит в Източна Европа и Балканите вече може да бъде видян в Сливен. Композицията носи заглавието „Жар“ и е дело на световноизвестния български графити артист – Станислав Трифонов (Насимо) . Един от..

публикувано на 13.06.21 в 09:30

Представиха по-приемлива ценова оферта за машинния вот

Фирмата "Сиела Норма" представи пред Централната избирателна комисия ценова оферта за осигуряване на машинния парламентарен вот на 11 юли, която се вмества в пределната определена от ЦИК - 4 350 000 лв. При официалните преговори по тази обществена..

публикувано на 12.06.21 в 17:39

„Духът на Долината“ – футуристичен болид, създаден от ученици в Казанлък

Уникален автомобил, задвижван с електрическа батерия са създали ученици от Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт в Казанлък. Той е с нулеви емисии и висока енергийна ефективност , предназначен е за участие в..

публикувано на 12.06.21 в 10:20