Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Аржентина с интерес към българското розово масло

Снимка: Министерство на земеделието, храните и горите

Аржентина проявява интерес към закупуване на българското розово масло за козметичната и фармацевтичната си индустрия. Това стана ясно на среща между министъра на земеделието, храните и горите Христо Бозуков и извънредния и пълномощен посланик на Аржентина Алфредо Атанасоф.

Бозуков изтъкна качествата на българското розово масло и посочи, че други страни-производителки на масло го използват като подобрител за качеството на своето.

Аржентина представи идеята си за сътрудничество с цел създаване на сдружения между български земеделски стопани и аржентински производители на селскостопанска техника. „Страната ни развива технология за директна сеитба. 39% от съоръженията в България са аржентинско производство“, каза Алфредо Атанасоф.Още от категорията

Кирил Петков

Кирил Петков за ремонта на язовири: Това е корупция

Служебният министър на икономиката Кирил Петков обяви пред бТВ, че ще подаде сигнал до прокуратурата заради ремонта на язовири със средства от Държавната консолидационна компания. “Това е корупция”, категоричен е той. По думите му, ДКК и Българската..

публикувано на 12.06.21 в 15:55

Всяка трета обществена поръчка нарушава правилата

При една трета от проверените над 1500 обществени поръчки на стойност 1,2 млрд. лв. са установени нарушения, според Института за пазарна икономика, който се е позовавал на Годишния доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция за 2020 г. В..

публикувано на 12.06.21 в 15:48

Завърнали се от чужбина българи раздвижиха имотния пазар

Сериозен ръст на обема от сделки на имотния пазар у нас показват данните за първото тримесечие на 2021 г. Общо за цялата страна увеличението е със 17%. Във Варна ръстът е 1%, предаде БНР Варна. Според председателя на Национално сдружение „Недвижими..

публикувано на 11.06.21 в 18:03