Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Артисти от България, САЩ, Швейцария, Чехия и Украйна творят в центъра на София

Трейси Снелинг
Снимка: traceysnelling.com

Между 10 и 20 юни български и чуждестранни артисти ще представят свои художествени инсталации, пърформанси и прожекции в центъра на София, осмисляйки днешния ден, в който личното пространство и спектакълът постоянно разменят местата си. В пространство за изложбата ще се превърнат магазини и витрини в подлеза под площад „Независимост“, руините на антична Сердика под стъкления купол на "Ларгото".​ Участници в изложбата са художници от България, САЩ, Швейцария, Чехия и Украйна. Трейси Снелинг от САЩ ще участва със свои миниатюрни градове, изградени в резултат от двуседмичните ѝ впечатления от архитектурата и живота на София. Хореографът Виктор Рубан от Украйна ще работи с младежи и минувачи, като с тях ще създаде хореография. Подробности от програмата ТУК.

Още от категорията

„Тайната вечеря”, стенопис в църквата „Св. Неделя” в София, художник Иван Мърквичка

Платформа представя художниците, работили в църквите на София от 1878 до 1944 г.

Нова платформа представя художници, резбари и зографи, работили в църквите на София от 1878 до 1944 г. Тя е проект на Института за изследване на изкуствата при Българската академия на науките, който се осъществява с финансовата подкрепа на Столична..

публикувано на 26.11.21 в 19:26

„Чичо Коледа“ – смешно-тъжна история за истинските човешки мечти

Всяка премиера на нов български игрален филм е повод за радост. А когато точно месец преди Коледа имаме възможност да се потопим в емоцията на празника и да усетим, чрез големия екран, топлината от най-съкровените човешки мечти и желания, удоволствието е..

публикувано на 26.11.21 в 10:31
Велислав Минеков и Розлин Башло

Министри обсъдиха общи френско-български проекти в културата

Министърът на културата Велислав Минеков разговаря в Париж с френския си колега Розлин Башло. Двамата са договорили да се изготви окончателен вариант на Меморандум за съвместна работа по проекта за създаване на Световен културен център на остров..

публикувано на 26.11.21 в 10:04