Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джазът покорява Стара Загора

Снимка: архив

От 19 часа днес се открива деветият Джаз форум в Стара Загора. Събитието по традиция се провежда на Античната улица в града, но при дъжд ще се състои в Културния център на Областната администрация. 

Акцент в трите фестивални дни тази година се поставя на българския джаз. Ще звучат нови, непредставяни на сцена проекти на най-добрите български музиканти, създадени през последната година, когато сцените и живата публика бяха ограничени.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Приятели"

Преди повече от 40 години една песен се превърна в символ на приятелството. Но и днес тя звучи свежо и носи топлината на споделените положителни емоции - смях, радост, щастие... "Приятели" е един от първите хитове на вокалната формация Тоника СВ –..

публикувано на 15.07.24 в 10:15

"Песен моя, обич моя"

Композиторът Йосиф Цанков, творил от началото на 30-те години на ХХ век до 1971 г., неслучайно е наричан Патриарх на българската музика. Оставил е над 500 творби – оперети, танга, шлагери, музика към филми, с които десетилетия наред неминуемо е..

публикувано на 12.07.24 в 10:15
Лили Иванова

"Детелини"

Лили Иванова е безспорната прима на българската музика. Освен талант, дисциплина и отдаденост, зад десетилетията на върха стои и нейният избор на най-добрите музиканти, с които певицата е работила през годините.  Една от емблематичните ѝ песни –..

публикувано на 09.07.24 в 10:15