Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Важен е прекият и открит диалог със Северна Македония

Снимка: president.bg

Президентът Румен Радев и председателят на Европейския парламент Давид Сасоли обсъдиха днес чрез видеоконферентен разговор мерките за преодоляване на пандемията от коронавирус, както и теми от дневния ред на ЕС с фокус върху политиката за разширяване. Разговорът се проведе по инициатива на председателя на Европейския парламент.

По време на видеосрещата българският президент подчерта, че страната ни принципно и последователно подкрепя европейската интеграция на Северна Македония. Президентът посочи също така, че България очаква устойчиви и необратими резултати в процеса на изграждане на добросъседски отношения и в това отношение най-важен е прекият и открит диалог между двете най-близки страни на Балканите за постигането на реален напредък.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили и джаз си дават среща в Поморие

За поредна година Поморие кани любителите на джаза и ретро автомобилите на фестивала "Анхиало Classic Cars & Jazz Fest". Той се организира от "Classic Car Поморие" в партньорство с Авто мото клуб "Анхиало" и Народно читалище "Просвета 1888", Поморие...

публикувано на 13.07.24 в 07:10
Снимката е илюстративна

Обявено е частично бедствено положение заради пожарите в България

Заради два големи пожара областният управител на Хасково Мехмед Атаман обяви частично бедствено положение в общините Ивайловград и Тополовград , съобщи пресцентърът на областната администрация в Хасково. На 12 юли около 14:40 часа са възникнали две големи..

публикувано на 12.07.24 в 19:15

Оранжевият код за много горещо време остава в сила за цялата страна

В събота  ще е слънчево и горещо. След обяд ще има заоблачаване, но само на отделни места на изток ще превали за кратко. Минималните температури ще са между 18° и 23°, в София 18°. Максималните ще са от 35° до 40°, в столицата 35°.  По Черноморието..

публикувано на 12.07.24 в 19:05