Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Руските туроператори искат подновяване на полетите до България

Татяна Голикова
Снимка: архив

Асоциацията на туроператорите на Русия - АТОР поиска от властите в Москва да възстановят въздушния трафик с държави, които са „масови туристически дестинации“. Предлага се отворяне на границиците към страни, които са търсени сред руските туристи и които са готови да ги посрещнат без изискване за карантина. Сред тях са България, Турция, Кипър, Гърция, Египет, Хърватия, Черна гора и Тунис, съобщава сайтът на изданието „Коамерсант“. Апелът е изпратен до ръководителя на щаба за борба с коронавируса, вицепремиера Татяна Голикова. „Около 1,3 милиона души не могат да реализират почивката си по причини извън техния контрол или този на туристическата индустрия“, се казва в писмото на АТОР.

Още от категорията

Фестивал на сладоледа вдига градуса на настроението в Бургас

Сладоледени изкушения с многообразие от екзотични вкусове, игри, много забавления и арт ателиета ще предложи на жителите и гостите на черноморския град Бургас откриващият се днес Фестивал на сладоледа. Стартът му е днес в 18:30 часа в зоната за..

публикувано на 22.07.21 в 07:15

Докъде води „опитомяването“ на природата край Седемте рилски езера

Сълзата, Окото, Бъбрека, Близнака , Трилистника, Рибното и Долното езеро – не, няма да си говорим за анатомия или биология. Ще поговорим за магията, която само природата може да създаде, а ние хората, в стремежа си да я опитомим, често пъти я..

публикувано на 20.07.21 в 13:04

Актрисата Мария Бакалова става „Посланик на дестинация България“

Първата българска актриса, номинирана за „Оскар“ – Мария Бакалова, получи почетен знак „Посланик на дестинация България“ от министъра на туризма Стела Балтова. Бакалова бе гост днес в Министерството на туризма веднага след участието си в..

публикувано на 19.07.21 в 17:32