Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Родина зад граница“ с 4 специални издания в събота!

По време на предизборната кампания за парламентарнrs вот на 11 юли, Българското национално радио дава още една възможност за среща с българските общностни зад граница и с чужденците, избрали България за свой временен или постоянен дом.

В 4 поредни съботни дни съвместното предаване на „Радио България“ и Програма „Хоризонт“ „Родина зад граница“ ще се излъчва от 12:20 до 14:00 часа по „Хоризонт“.

В първата ни среща на 12 юли ще говорим за гласа на българите в чужбина в контекста на предстоящите избори, а в следващите издания ще поставим на дискусия въпросите за културните взаимодействия, образованието, предстоящите ваканции по света и у нас...

Изключително важна е връзката с Вас, нашите слушатели. Ето защо, ще очакваме мненията ви по обсъжданите теми – във фейсбук страниците на „Радио България“ и Програма „Хоризонт“, както и на ефирните телефони по време на предаването.

Можете да ни пишете и на radiobulgaria@bnr.bg.

Слушайте ни на вълните на програма „Хоризонт“ и в интернет чрез BNR Player

Още от категорията

Българите в чужбина да могат да гласуват и по пощата, ще предложи МВнР

На пресконференция в София министърът на външните работи Светлан Стоев обяви, че ще бъдат предложени промени в Изборния кодекс, които да позволят на българските граждани в чужбина с активна регистрация да гласуват по пощата, както и да бъде създадена..

публикувано на 23.07.21 в 19:25

Агенцията за българите в чужбина е одобрила 84 133 заявления за произход

8474 албанци са получили одобрение по заявленията си за български произход от началото на 2015 г. до 7 юли 2021 г. Албанците са на пето място сред чужденците, на които са признати български корени. Пред тях са само Северна Македония, Украйна, Молдова и..

публикувано на 16.07.21 в 09:00
Димитър Димитров

В чужбина имаше условия за масово гласуване, но не и нагласа

Отсъствието на пълноценен район „Чужбина“ е сред причините за по-ниската избирателна активност зад граница, каза пред БНР Димитър Димитров от Централната избирателна комисия – ЦИК. „Бяха създадени технически условия – машините, за масово..

публикувано на 15.07.21 в 13:00