Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кирил Петков за ремонта на язовири: Това е корупция

Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на икономиката Кирил Петков обяви пред бТВ, че ще подаде сигнал до прокуратурата заради ремонта на язовири със средства от Държавната консолидационна компания. “Това е корупция”, категоричен е той. По думите му, ДКК и Българската банка за развитие са свързани. Държавната консолидационна компания е получила от държавния бюджет 500 млн. лв., но е взела и от ББР 130 млн. лв., за да ги налее в ремонта на язовири.

Министърът разказа, че е видял десетте вече направени язовири и най-приоритетният сред тях се намира на 30 км от Ловеч – в средата на поле, без селище наблизо и дори без вода. На мястото той е видял и странно съоръжение, представляващо бутилка от безалкохолно, включена към ток, за да измерва нивото на водата.

Още от категорията

Асен Василев

Служебното правителство иска актуализация на бюджета

Днес ще бъде представено предложението на служебното правителство за актуализация на бюджета. Това ще стане на Третия обществен съвет към министъра на финансите, предаде репортерката на БНР Марта Младенова. Според министър Асен Василев се очаква..

публикувано на 22.07.21 в 06:25

България на картата на соларната енергетика

Новите цени на електроенергията, влезли в сила от началото на този месец, за пореден път предизвикаха недоволство от страна на бизнеса. Най-простото обяснение защо е необходимо това поредно повишение, са по-високите цени на въглеродните емисии, които за..

публикувано на 21.07.21 в 11:10

България е лидер в ЕС по жени в IT-сектора

Броят на специалистите в българския сектор на информационните и комуникационните технологии нараства в кризисната 2020 г. с 2.1 хиляди души, показват данните на Евростат. Така общо заетите в тази сфера се увеличават до 103.3 хиляди като те са 3.2% от..

публикувано на 18.07.21 в 14:47