Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миден уикенд на остров Анастасия

Снимка: burgas.bg

Община Бургас организира тематичен летен уикенд на 18, 19 и 20 юни, посветен на черноморската мида. Мидите са съществена част от местната кулинарна традиция, затова въпросния деликатес присъства в менюто на почти всички заведения в града.

В рамките на мидения уикенд, популярният остров Света Анастасия край града организира "Ден на чистото море". По този повод, в ранните часове на неделния ден, водолази от клуб "Приятели на морето" - Бургас ще почистят морското дъно около острова.


По време на мидения уикенд гостите на Света Анастасия могат да опитат безплатно прясно изпечени миди на тенекия. Отделно те имат възможност да дегустират специалната островна билкова бира, домашно приготвената медена лимонада със свежи ментови листа и други вкусотии в островния ресторант. За доброто настроение на туристите ще се погрижат музикантите от бургаската група "Горещ пясък". 


Съставил: Венета Николова

Снимки: burgas.bg



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фестивали, знойни плажове и планинска прохлада – защо да изберете Царево за лятната си почивка

Над 60-километрова крайбрежна ивица с 21 плажа, голямо разнообразие от хотели, къщи за гости, стаи под наем, къмпинги, заведения, спортни съоръжения и най-вече – красивата природа на Странджа!  Царево е магнит за туристи и една от най-населените ни..

публикувано на 15.07.24 в 06:55

Връх Станчов Камък е бижу в короната на Западните Родопи – нов екомаршрут в община Лъки

Родопската община Лъки работи по изграждането на нова екопътека, която ще води до емблематичния връх Станчов Камък , който е част от Переликско-Преспанския дял на Западните Родопи, научаваме от  сайта bgtourism.bg. Върхът е с височина 1299 м и..

публикувано на 14.07.24 в 09:10

#Бузлуджа: българският комунистически символ е знаменитост в Instagram

Изоставеният паметник на вр. Бузлуджа се превърна в истинска знаменитост в Instagram, заемайки 10-то място в класацията на най-посещаваните изоставени сгради в света. Данните на авторитетната застрахователна компания Алън Боусел Груп (Alan..

публикувано на 13.07.24 в 09:10