Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Електронното здравеопазване и умните градове сред акцентите на Bulgarian Digital Week 2021

Снимка: bdw

Повече от 150 лектори от цял свят, обединени в 14 тематични конференции ще предложи тази година Българската дигитална седмица (Bulgarian Digital Week 2021) от 21 до 26 юни. Форумът ще се проведе онлайн и ще предостави актуални новини и добри практики за водещите сфери на бизнеса и управлението чрез информационните технологии.

Акцент в тазгодишното му издание ще бъде дигиталното здравеопазване и добри практики за това как в бъдеще да изградим неговия устойчив модел с помощта на информационните технологии.

Ще бъдат дискутирани и теми, като електронната търговия и основните тенденции в нея след появата на Covid-19, развитието на умни градове, възможностите на зелената енергия, дигитално развитие на човешките ресурси и маркетинг индустрията и пр. БНР е медиен партньор на проявата.

Съставил: Венета Николова


Още от категорията

Слънчево начало на новата седмица

През нощта ще е ясно, а утре - слънчево. Временни увеличения на облачността ще има преди обед над западните райони на България. Температурите ще продължат да се повишават и максималните ще са между 31 и 36 градуса . По Черноморието ще..

публикувано на 25.07.21 в 18:35

Нидерландия попада в "червената зона", но туристите влизат с PCR

От 26 юли със заповед на министъра на здравеопазването България се затваря за чужденци, пристигащи от още четири държави - Нидерландия, Малта, Андора и Грузия . Пристигащите от тези страни българи, постоянно пребиваващи и членовете на техните семейства..

публикувано на 25.07.21 в 12:43
Райна Кабаиванска и Александра Михайлова

Българка спечели място в Академията на оперния театър „Ла Скала“ в Милано

Да тръгнеш по стъпките на своя учител – това прави сопраното Александра Михайлова с последния си успех в конкурса за млади оперни певци на „Ла Скала“ – Милано. Ученичката на голямата оперна прима Райна Кабаиванска успя да премине трите кръга на..

публикувано на 25.07.21 в 09:05