Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изравнени шансове за победа на първите две партии

Снимка: БНР

Партията „Има такъв народ“ и коалицията ГЕРБ-СДС имат изравнени позиции за предсрочните избори на 11 юли, сочи проучване на „Галъп интернешънъл болкан“, направено по поръчка на Българското национално радио.

Ако се гласуваше сега двете първи партии щяха да получат по 21% от бюлетините. БСП е трета с 15,9 на сто. „Демократична България“ остава четвърта с 12,1%. Следва „Движението за права и свободи“ с 11,9%. „Изправи се мутри вън!“- набират 5,5 на сто. Останалите претенденти остават под 4 процентовата бариера за влизане в парламента.

58,2% са готови да отидат до машините за гласуване. 16,4% заявяват, че вероятно ще гласуват, 7,3% - вероятно няма да гласуват и 14,7% - със сигурност няма да гласуват.

Още от категорията

В ЦИК спорят за вота на 11 юли в Молдова

В Централната избирателна комисия – ЦИК е разгледан сигнал от секционната избирателна комисия в молдовския град Чадър-Лунг за нарушаване тайната на вота. Стигнало се е до спор между комисарите, дали е имало купуване на гласове в бившата съветска..

публикувано на 29.07.21 в 10:08
Иван Гешев

НС решава дали да изслуша главния прокурор

Главният прокурор Иван Гешев да бъде изслушан от депутатите, за да разясни работата на Бюрото за защита на свидетелите, осъществявало личната му охрана. Такъв проект на решение по предложение на „Демократична България” ще бъде обсъден на днешното..

публикувано на 29.07.21 в 06:05
Мая Манолова

Новата Комисия по ревизия на управлението заседава за първи път

За днес е свикано първото заседание на Комисията по ревизия на управлението от нейния председател Мая Манолова. Предстои да бъдат приети правилата за работа. В програмата за проверки, които ще трябва да извърши Комисията по ревизия на управлението,..

публикувано на 28.07.21 в 06:25