Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За българите в Кипър: Информационни дни за социалното осигуряване

Снимка: архив

Българската общност в Кипър ще може да получи информация по въпросите на социалното осигуряване на 22 и 23 юни. Събитието се организира от Службата по трудовите и социални въпроси към Министерството на труда и социалната политика и Посолството на България в Никозия и ще премине онлайн. В него ще се включат експерти на Националния осигурителен институт и Националната здравно-осигурителна каса.

Сънародниците ни в Кипър ще могат да се информират за процедурите за потвърждаване на осигурителни периоди за безработица, пенсия и здравеопазване, за ползване на обезщетения и активиране на здравно-осигурителен статус при завръщане в България.

Участниците в срещата ще получат информация и съдействие за получаване на осигурителни обезщетения по кипърското законодателство. Ще бъдат разяснени и спецификите при изчисляване на осигурителните периоди съгласно нормативната уредба на Кипър. Ще има възможност и за индивидуални консултации от експерт на Министерството на труда, социалните услуги и социалното осигуряване на Република Кипър.

За да се регистрирате за участие, преди това трябва да осъществите кореспонденция с ръководителя на Службата по трудовите и социалните въпроси Димитър Божилов на e-mail: social_bgembass@abv.bg или на телефон 0030 210 6744680.

Още от категорията

Вицепрезидентът: Заедно – българите в България и зад граница, ще постигнем промяната

Илияна Йотова награди лауреатите на конкурсите за деца и юноши на Държавната агенция за българите в чужбина.  „Не е вярно твърдението, че този, който живее навън, не се интересува от България. Контактите със сънародниците ни зад граница,..

публикувано на 29.07.21 в 17:35

Българите в чужбина да могат да гласуват и по пощата, ще предложи МВнР

На пресконференция в София министърът на външните работи Светлан Стоев обяви, че ще бъдат предложени промени в Изборния кодекс, които да позволят на българските граждани в чужбина с активна регистрация да гласуват по пощата, както и да бъде създадена..

публикувано на 23.07.21 в 19:25

Агенцията за българите в чужбина е одобрила 84 133 заявления за произход

8474 албанци са получили одобрение по заявленията си за български произход от началото на 2015 г. до 7 юли 2021 г. Албанците са на пето място сред чужденците, на които са признати български корени. Пред тях са само Северна Македония, Украйна, Молдова и..

публикувано на 16.07.21 в 09:00